Egyre elterjedtebb a minimál-helyet adó kapszula hotel a világon. New Yorkban is van már több ilyen vendégváró, de az újdonság, hogy immár luxust is tud az egyik.

A most indított Arlo Hotels lánc fejlesztője, a Quadrum Global cég úgy gondolta, hogy megpróbál kitörni az átlag közül: nem több, mint 20 négyzetméteren rengeteg kényeztető elemet helyezett el, az ember nem is győzi számolni. Első hoteljében több mint 300 ilyen szobát alakítottak ki.

Olyan szoba is van, ahol két franciaágyat helyeztek el és még teraszos verzió is létezik. Mindenütt falról lehajtható asztalok vannak, a tároló szekrényeket okosan elrejtették a falba, a zuhanyt pedig úgy alakították ki, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el.

A cég azt mondja: a vendégek tulajdonképpen csak a legszükségeseb időt akarják a szobákban tölteni, arra éppen elég a tér, viszont a sok praktikus elem ezt az időt is kényelmessé teszi. Az a lényeg, hogy a jól kitalált és szép, érdekes formatervezésű közös terek legyenek a legvonzóbbak – idézte a tervezőket a curbed.com szaklap.

Az Arlo Hotels tulajdonosai szerint új hálózatuk lesz az első, négycsillagos design-na készült mikro szálloda az Egyesült Államokban. Ezt a designt viszont megfizettetik a vendégekkel: a Hudson Square-en nyílt első hotelben 369 dollár a legolcsóbb éjszaka, de lehet 500-at is fizetni az egyik szobáért.